15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Täfteå IK - Ohtana/Aapua FF

Ohtana/Aapua bortabesegrar Täfteå med 4-0 (2-0).
OAFF inleder bra och i den 10:e minuten kommer Joel Hiltunen fram på Täfteås planhalva, släpper ut bollen till vänster där Joonas Hakala tar emot och distinkt sätter han bollen tätt intill målvaktens vänstra stolpe till ledning 1-0. Täfteå är efter målet det spelförande laget men OA är farliga i sina kontringar. I den 23:e minuten får John Kalla bollen på högerkanten, gör ett snabbt ryck förbi backen, inlägget blir perfekt och Joel Hiltunen nickar in 2-0. Sista tjugo av halvleken blir Täfteås där man rullar boll riktigt fint och OA har fullt jjobb att försvara sig! TIK skapar några halvchanser och har ett skott från straffområdeslinjen som skruvar sig i stolpen och ut. Vi går till paus med ledning 2-0 vilket inte helt speglar matchen men OAFF har varit ruskigt effektivt.

Andra halvlek inleds med att Täfteå är riktigt nära en reducering men nicken smiter utanför stolpen. I den 59:e minuten slarvar Täfteå när man passar i egen backlinje, Joonas Hakala bryter passningen och fri mot målisen rullar han in 3-0. Täfteå gör en sista ansträngning för att få en snabb reducering men det är istället Joonas Hakala som punkterar matchen när han spelas loss av Johan Svanlöv och prickskjuter in 4-0 i den 68:e minuten. Slutkvarten blir OAFF:s som är närmare ett femte mål än Täfteå en reducering.

Sett över 90 minuter är det märklig match vi får uppleva - Täfteå har mer boll och spelar snyggt och snabbt på mittfältet men är för uddlösa inne i straffområdet. OAFF däremot har ett rakare spel och känns farligare när chanserna dyker upp.
I OAFF går plussen denna eftermiddag till Anders Palo som gör en otrolig match i backlinjen. Johannes Kero visade att vårens stabila spel består, försvarsmässigt var alla på plus. På mitten jobbade alla stenhårt där Danne Mäki får det extra plusset. Framåt hade vi två fantastiska spelare i Joel Hiltunen och Joonas Hakala. Joel assisterade snyggt till 1-0 och satte själv 2-0. Joonas Hakala visade en utsökt kyla när lägena kom och ett hattrick (hattutemppu) i debuten var kort sagt "succe" I Täfteå var Felix Pihlajamaa duktig som spelfördelare och offensivt var det Emanuel Stenmark och Markus Forsmark som utgjorde det största hotet. Utmärkt domarinsats av Ulf Johansson.

Laget: Kotten - Kero, Palo, Adam, Micke K - John (ut 67), Svanlöv (ut 72), Mäki, Miikka - Joel (ut 82), Joonas
Ers: Liam (in 67), Jocke L (in 72), Albin (in 82)